Μεγαλώσαμε με την κουλτούρα της φιλοξενίας

photo blog

Τα σπίτια στην Κρήτη είναι πάντα ανοιχτά για τον περαστικό, τον ξένο, ‘’Περάστε να σας φιλέψουμε’’ λέμε αμέσως μετά τον χαιρετισμό. Η φιλοξενία είναι ένα χρέος που κουβαλάμε χωρίς να το έχουμε αναλύσει και πολύ, δεν ξέρουμε αν δίνει χαρά στο σπίτι, κάποιου είδους ικανοποίηση ή προσθέτει γόητρο στον νοικοκύρη. Όπως και να έχει η φιλοξενία προσφέρεται απλόχερα σε κάθε γωνιά της Κρήτης στοιχείο που συντελεί στο να κατατάσσεται η Κρήτη στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το στοιχείο της φιλοξενίας από τη σύσταση της επιχειρηματικής μας ιδέας που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην Κρήτη. Έτσι η κυρίαρχη χρήση των αντικειμένων που σχεδιάζουμε είναι αυτή του Δώρου και συγκεκριμένα του Ξενοδοχειακού Δώρου ή αλλιώς του Δώρου Ευχαριστίας που είναι ένας δικός μας όρος.

Ένα δώρο από μία επιχείρηση τουρισμού προς τον επισκέπτη, για μας αποτέλεσε έμπνευση καθώς αρχίσαμε να σχεδιάζουμε αντικείμενα που θα συνέδεαν τον επισκέπτη με τον τόπο και με τις αναμνήσεις των διακοπών του. Στόχος μας ήταν να γίνουν τα δώρα μας “keepsakes”, να ταξιδέψουν και να αποτελούν «φυλαχτά» θετικών συναισθημάτων.

Καμιά φορά βρίσκουμε σε κάποια τσέπη κάποιο απόκομμά εισιτηρίου συναυλίας, θεάτρου, ή τραίνου και έχει την ιδιότητα αυτό το κομματάκι χαρτί να μας ταξιδέψει πίσω στο γεγονός και να πλημμυρήσουμε ξανά από τα συναισθήματα της στιγμής εκείνης. Αυτή την ιδιότητα θέλουμε να έχουν τα δώρα μας. Θέλουμε να μπορούν να σκαλίσουν τις μνήμες του ταξιδιού γι’ αυτό και το όνομά μας είναι Memoteasers.

Η μεγάλη πρόκληση στον σχεδιασμό μας ήταν και παραμένει, να συνδυαστεί το κυρίαρχο αυτό χαρακτηριστικό του φορέα μνήμης, με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα δώρο προβολής, ένα εταιρικό δώρο, ένα αναμνηστικό δώρο. Πώς λοιπόν ένα συναισθηματικό δώρο θα είναι και χρηστικό δώρο; Καλαίσθητο δώρο; Σε συσκευασία ταξιδίου; Ελαφρύ; Πώς θα έχει την δυνατότητα λογοτύπησης χωρίς να υπερκαλύπτεται η πολιτιστική αξία που πρέπει να έχει ένα αναμνηστικό δώρο; Και φυσικά πώς θα είναι ταυτόχρονα οικονομικό δώρο καθώς όλοι γνωρίζουμε πως τα εταιρικά – προβολής – διαφημιστικά δώρα κινούνται σε ένα συγκεκριμένο budget.

Αυτά είναι τα ερωτήματα που καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις κάθε φορά που πέφτει στο τραπέζι μια νέα ιδέα, είτε από την ομάδα μας είτε από κάποιον πελάτη.

Επισκεφτείτε τους καταλόγους μας να βρείτε τις απαντήσεις αλλά και για να ανοίξουμε διάλογο για νέες προκλήσεις!

Καντε μια κοινοποιήση

FooterLogo